✔️Lactosevrij
Ingrediënten kikkererwten
- 150 g kikkererwten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- 0,5 tl knoflookpoeder
Ingrediënten orzo
- Scheutje olijfolie
- 100 g orzo
- 0,5 l kokend water
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- Chilivlokken naar smaak
- Mespuntje paprikapoeder
- Mespuntje knoflookpoeder
Ingrediënten tofu
- 375 g tofu
- 30 ml olijfolie
- 50 ml water
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 2 tl rode pesto
- 0,5 citroen
- Koriander
Toppings
- Komkommer
- 0,5 rode paprika
- Handvol snoeptomaten
- Handvol rucola
Marineer de kikkererwten met de kruiden. Leg ze op de bakplaat en bak ze voor 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Leg ze even apart
Verwarm de olijfolie in de pan. Doe de orzo erbij en roer even. Giet het water en de kruiden erbij. Kook de orzo gaar en laat dit daarna afkoelen.
Doe de tofu met olijfolie, water, rode pesto en kruiden in de blender. mix tot een gladde massa. Proef de saus en voeg eventueel nog kruiden toe.
Snij de komkommer en paprika in kleine stukjes en de tomaten door de helft.
Vul jouw bord of bakje met de toppings, kikkererwten en orzo. Als laatst giet je de saus eroverheen.
Tip: als je dit als meal prep maakt leg dan de vochtige groente onderin. In de dit geval de tomaten en komkommers. Je kan er ook voor kiezen om eerst de saus over de bodem van het bakje te verdelen. Dit zorgt ervoor dat jouw salade niet papperig wordt.
Reactie plaatsen
Reacties