Broodje met huisgemaakte groene pesto

✔️Lactosevrij

Ingrediënten groene pesto

  • 5 steeltjes basilicum
  • 50 g cashewnoten
  • 30 g Parmezaanse kaas - van nature lactosevrij
  •  100 ml olijfolie

 

Ingrediënten beleg

  • 1 Italiaanse bol - Brood keuze naar wens
  • 100 g snoeptomaatjes
  • Scheutje olijfolie
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl zwarte peper
  • Vegan Philadelphia - hoeveelheid naar wens
  • Italiaanse kruiden - hoeveelheid naar wens
  • Zwarte peper - hoeveelheid naar wens

Haal de blaadjes basilicum van de steel en doe dit in een grote beker. Doe hier de cashewnoten en Parmezaanse kaas bij. Giet de olijfolie beetje bij beetje erbij en mix tot de gewenste dikte. Proef de pesto om eventueel nog basilicum of Parmezaanse kaas bij te doen. 

Snij de Italiaanse bol door de helft en bak dit in een pan of in de oven. Doe ondertussen de snoeptomaten met olijfolie en kruiden in een ovenschaal. Bak voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Uiteindelijk zijn de tomaten zo zacht dat je ze kan indrukken met een lepel. 

Beleg het broodje met de vegan Philadelphia, groene pesto, tomaten en kruiden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.