✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g Lotus koekjes
- 150 g roomboter
- 400 g Arla roomkaas
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g kristalsuiker
- Mespuntje zout
- 2 eieren
- 100 g Arla crème fraîche
- 1 etl Lotus Biscoff pasta
Garnering
- 2 etl Lotus Biscoff pasta
- Lotus speculoos créme koekjes
Smelt de roomboter en maal de koekjes fijn. Meng dit samen. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Om het goed plat te drukken heb ik de onderkant van een theeglas en een cupcake vorm gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat plakken.
Mix in een grote kom de roomkaas. Doe de vanillesuiker, kristalsuiker en zout erbij en mix voor een minuut. Breek de eieren 1 voor 1. Dit zorgt ervoor dat ze beter oplossen. Doe de crème fraîche erbij en mix voor een minuut. Als laatst smelt je de Lotus Biscoff pasta en laat dit kort afkoelen. Giet dit bij het mengsel en meng dit met een spatel. Giet het beslag over in de vormpjes. Je kan ze zo vol doen als je zelf wil. Hou er wel rekening mee dat hoe voller je de vormpjes maakt, hoe langer ze in de oven moeten. Als je de vormpjes voor de helft vult moeten ze dus korter.
Leg de mini cheesecakes voor 15 tot 20 minuten in een oven op 150 graden. Hou ze wel goed in de gaten want elke oven werkt anders. Als ze cheesecakes klaar zijn laat je ze in de oven met de deur open. Zo kunnen ze rustig afkoelen.
Smelt de Lotus Biscoff pasta en laat dit weer kort afkoelen. Giet dit over de cheesecakes en leg daarop een Lotus speculoos koekje. Leg de cheesecakes voor een paar uur (het liefst de hele nacht) in de koelkast. Cheesecake heeft veel tijd nodig om te rusten dus hoe langer je ze in de koelkast laat hoe beter.
Reactie plaatsen
Reacties