Hummus linguine

✔️Lactosevrij

Ingrediënten
• 200 g kipfilet
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl kurkuma
• 0,5 tl gemberpoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• 5 tl Alpro yoghurt

• 0,5 ui
• 2 teentjes knoflook
• Scheutje olijfolie
• 50 g tomatenpuree
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl paprikapoeder
• 50 ml kokend water
•175 g zongedroogde tomaat hummus (smaak naar keuze)
• 4 opscheplepels pasta water
• Lactosevrij geraspte kaas

• 1 L kokend water
• 1 tl Italiaanse kruiden
• 0,5 tl zout
• 0,5 tl zwarte peper
• 1 kip bouillon
• 500 g linguine

Snij de kipfilet in plakken en marineer met de kruiden en yoghurt. Dek het af en zet dit even aan de kant.

Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook voor 5 minuten. Doe de tomatenpuree, kruiden en kokend water erbij. Roer rustig tot alles gemengd is en laat dit voor 5 minuten koken.
Kook ondertussen de linguine gaar in een aparte pan met water en de kruiden.
Doe de hummus bij de saus en giet de pasta water erbij.
Meng weer alles rustig door elkaar en laat dit weer voor 5 minuten koken. Meng de geraspte kaas door de saus en laat dit voor 10 minuten op zacht vuur koken.
Gril ondertussen de kip gaar.
Meng als laatst de linguine door de saus en laat dit nog voor een paar minuten op het vuur staan.

Tip: doe na het opscheppen nog wat citroen op de pasta.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.