Ingrediënten
• 250 g kipfilet
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl kurkuma
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• Koriander
• Scheutje olijfolie
• 500 g friet
• 1 etl paprikapoeder
• 1 etl zout
• 0,5 etl knoflookpoeder
• 1 etl paneermeel
• 500 ml kookroom
• 2 tl paprikapoeder
• 1 etl zwarte peper
• 0,5 etl knoflookpoeder
• 100 g geraspte kaas
• Geraspte kaas
• Paneermeel
Snij en kruid de kipfilet een dag van te voren. Laat dit een nachtje marineren in de koelkast.
Bak de kipfilet en de friet gaar.
Leg de kipfilet even apart.
Doe de friet in een diepe kom. Kruid met de paprikapoeder, zout, knoflookpoeder en paneermeel. Meng alles goed door elkaar.
Giet de room in een pan en doe de kruiden en geraspte kaas erbij. Roer met een garde tot een dikke saus.
Verdeel eerst de friet over de bodem van de ovenschaal. Verdeel daarna de kip over de friet en giet de saus eroverheen. Strooi de kaas en paneermeel over de saus.
Leg de ovenschaal voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Tip: omdat deze kaas als sneeuw voor de zon verdwijnt, heb ik de laatste 5 minuten weer kaas over de kapsalon verdeelt en in de oven gedaan.
Serveer de kapsalon met een salade. Deze heb ik niet gelijk op de kapsalon gedaan zodat je de restjes nog kan opwarmen.
Reactie plaatsen
Reacties