✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
• 300 g volkoren meel
• 1 zakje gist
• Mespuntje zout
• 75 ml zonnebloemolie
• 150 ml water
Doe de bloem samen met de zout en gist in een diepe kom. Zorg ervoor dat de zout en gist niet direct in aanraking komen. Anders gaat het deeg niet rijzen.
Maak een gat in het midden en giet de zonnebloemolie erbij. Giet het water beetje bij beetje erbij.
Kneed tot een mooi stuk deeg.
Dek het deeg af en laat het tot een uur rijzen.
Strooi wat meel over de werkplek en verdeel het deeg in kleine ballen. Rol het deeg uit. Om een mooie cirkel te maken heb ik een kleine kom gebruikt. Je kan natuurlijk ook een deegroller gebruiken en het deeg tot een cirkel uitrollen.
Zodra je klaar bent met uitrollen dek je de broodjes af. Laat ze nog voor een kwartier rijzen.
Gebruik een pan met een dikke bodem en bak alle broodjes aan beide kanten gaar.
Serveer met een heerlijke linzensoep
Reactie plaatsen
Reacties