✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
* 420 g meel
* 1 zakje gist
* Mespuntje zout
* Half theeglas kristalsuiker
* 75 ml zonnebloemolie
* 150 ml water
* 3 etl lactosevrij chocopasta
* Aardbeien
* Zonnebloemolie
* Lactosevrij chocopasta
* Geraspte kokos
Doe de bloem, gist, zout en suiker in een diepe kom. Zorg ervoor dat de gist en zout niet direct in contact komen.
Maak in het midden een gat en giet hier de zonnebloemolie. Het water giet je beetje bij beetje erbij. Kneed tot een mooi stuk deeg.
Dek de kom af en laat het deeg tot een uur rijzen.
Ondertussen dat de deeg aan het rijzen is begin je met de chocopasta gladder te maken. Zet een kom boven een steelpan met water op het vuur. Doe hier 3 etl chocopasta in en wacht totdat het glad is geworden.
Dip de aardbeien in de chocola en leg ze op een bord. Wanneer je klaar bent met alle aardbeien leg je ze in de koelkast.
Vet de werkplek in met zonnebloemolie. Rol een stukje deeg tot een bal en druk het plat. Leg een tl chocola in het midden van het deeg en rol het op. Volg deze stappen totdat het deeg op is.
Dek de broodjes voor 10 tot 15 min af.
Smeer de broodjes in met ei en strooi er wat kokos op.
Leg de broodjes voor 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Reactie plaatsen
Reacties