✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 3 rode paprika's
- Scheutje zonnebloemolie
- 200 ml room
- 3 etl olijfolie
- 0,5 ui
- 0,5 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Sweet chilivlokken
- 350 g tomatenpuree
- Room
- Koriander
- Geraspte kaas
- 2 tl rode pesto
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpieder
- 500 g linguine
- 1 L kokend water
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
Gril de paprika's met zonnebloemolie en doe ze daarna in een zak. Dit zorgt ervoor dat je de buitenste laag makkelijk los krijgt.
Blend de paprika's samen met de room. Zet dit even apart.
Giet de olijfolie in een pan en doe de ui en kruiden erbij. Bak voor een paar minuten. Giet de paprikamengsel, tomatenpuree en room erbij. Roer en laat dit voor een paar minuten koken. Doe nog een keer kruiden naar smaak, geraspte kaas, koriander en pesto erbij. Roer en laat dit voor 10 tot 15 minuten op laag vuur koken.
Giet het kokend water en de kruiden in een aparte pan. Kook de linguine gaar en meng dit door de saus.
Serveer de linguine in een ovenschaal en garneer nog met koriander, een mespuntje paprikapoeder en sweet chilivlokken.

Reactie plaatsen
Reacties