✔️Lactosevrij
Ingrediënten garnalen
- 450 g garnalen
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- Chilivlokken naar smaak
- Koriander
- Scheutje olijfolie (ook voor in de pan)
Ingrediënten saus
- 50 g roomboter
- 3 teentjes knoflook
- 200 g snoeptomaten
- 20 g basilicum
- 4 opscheplepels pasta water
- 250 ml kookroom
- 350 g tomatensaus
- 92 g rode pesto
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Chilivlokken naar smaak
- 350 g spinazie
- Geraspte kaas
- Parmezaanse kaas (van nature lactosevrij)
Ingrediënten pasta
- 1,5 l kokend water
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 500 g linguine
Tips: voor het maken van de saus heb ik een grote wok pan gebruikt. Mijn tip voor een heerlijke saus: laat de saus rustig koken op laag vuur en als je gaat roeren doe dit ook rustig met een pollepel.
Marineer de garnalen met de kruiden en olijfolie. Bak de garnalen gaar in een pan met een scheutje olijfolie. Haal de garnalen uit de pan en zet dit even aan de kant. Doe de roomboter in de pan en pers de knoflook erboven, Snij de tomaten door de helft en doe dit ook in de pan met de basilicum. Laat dit 5 tot 10 minuten staan.
Kook ondertussen de linguine in een pan met kokend water en de kruiden. Wanneer de pasta gaar is haal je dit uit de pan. Doe 4 opscheplepels van het water in de pan met de saus. Laat dit weer 5 tot 10 minuten staan. je ziet dat de tomaten zacht worden. Haal de basilicum uit de pan en giet de kookroom , tomatensaus, rode pesto en kruiden erbij. Roer goed en laat dit weer 5 tot 10 minuten staan. Doe de spinazie erbij en dek de pan af totdat de spinazie zacht is.
Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en doe de normale geraspte kaas erbij. Roer goed en laat dit weer 5 tot 10 minuten staan. Als laatst doe je de garnalen en pasta erbij. Roer alles goed door elkaar. Ik heb hiervoor een vork gebruikt zodat de pasta niet klonterig wordt.
Reactie plaatsen
Reacties