✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 250 g meel
- 100 g grove griesmeel
- 7 g gist
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 150 ml zonnebloemolie
- 300 ml (haver)melk
- 50 ml lauwwarm water
- 1 tomaat
- 0,5 groene paprika
- 1 ui
- 1 tl tomatenpuree
- Geraspte kaas
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 230 g tonijn
- Italiaanse kruiden
Verwarm de melk in een pan en zet dit kort aan de kant.
Doe de meel, griesmeel, zout, knoflookpoeder, gist en Italiaanse kruiden in een grote kom. Zorg ervoor dat de zout en gist niet direct in aanraking komen. Giet de zonnebloemolie erbij. Meng de melk met water en giet dit beetje bij beetje in de kom. Kneed tot samenhangend deeg. Wij hebben een grote pizza gemaakt met een dikkere bodem. Wil je een dunne bodem kan je dit deeg in 2 stukken verdelen. Leg een stuk bakpapier in de bakvorm en smeer een scheutje zonnebloemolie eroverheen. Druk het deeg plat en laat dit voor 15 tot 30 minuten rijzen.
Snij de ui, tomaat en groene paprika in grove stukken. Bak dit in een pan tot alles zacht is. Doe de tomatenpuree erbij en mix totdat je geen stukjes meer hebt. Laat de saus kort afkoelen.
Snij de paprika's en ui in reepjes voor de topping.
Als het deeg klaar is met rijzen druk je het weer ligt aan. Smeer de saus over het deeg en strooi daarop geraspte kaas. Vervolg met de ui. Druk dit goed in de saus zodat de ui lekker zacht wordt. Verdeel als laatst de paprika, tonijn, Italiaanse kruiden en geraspte kaas. Druk de toppings goed aan om te voorkomen dat het tijdens het bakken omhoog komt.
Bak de pizza binnen 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Hou het wel goed in de gaten want elke oven werkt anders.
Reactie plaatsen
Reacties