✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl gemberpoeder
- 2 etl yoghurt - plantaardig
- 0,5 rode ui
- 0,5 rode paprika
- 50 g doperwten
- 200 g bruine rijst - Daawat rijst
- 500 ml kokend water
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- 3 tl rode pesto - plantaardig
- 70 g tomatenpuree
Snij de kipfilet in blokjes en marineer met de kruiden en yoghurt. Bak de kip gaar in een pan met olijfolie. Haal de kip uit de pan en zet dit even aan de kant.
Snij de ui en paprika in kleine blokjes en bak dit samen met de doperwten voor 3 minuten in een pan met olijfolie.
Doe de rijst erbij en roer voor 30 seconden. Giet het kokend water erbij totdat de rijst volledig onder water is. Als laatst doe je de kruiden, rode pesto en tomatenpuree erbij. Dek de pan af totdat de rijst bijna gaar is. Meng de kipfilet door de rijst heen en dek de pan af totdat de rijst gaar is.

Reactie plaatsen
Reacties