Baghrir/ Marokkaanse duizendgaten pannenkoek

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten 15 mini baghrir

  • 250 g meel
  • 175 g griesmeel
  • 9 g gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • Mespuntje zout
  • 1,5 etl kristalsuiker
  • 400 ml lauwwarm water

Doe de meel, griesmeel, gist, bakpoeder, zout en kristalsuiker in een kom. Zorg ervoor dat de zout en gist niet direct in aanraking komen. Dit voorkomt dat het beslag niet gaat rijzen. Meng alles goed door elkaar en doe dit in de blender. Giet het water erbij en mix dit 30 seconden tot een minuut. Giet het beslag over in een kom en laat dit tot een uur op een warme plek rijzen.

Gebruik een pan met een antiaanbaklaag. Giet het beslag in het midden van de pan. Je ziet langzaam de luchtbellen tevoorschijn komen. Laat dit bakken totdat de bovenkant volledig droog is. Draai de baghrir niet om. Als de baghrir gaar is leg je dit op een bord en dek je ze gelijk af met een theedoek. Dit zorgt ervoor dat de baghrir lekker warm blijft. Voordat je begint aan de volgende spoel je de onderkant van de pan met koud water. Dit voorkomt dat er geen luchtbellen in de baghrir komen.  Herhaal deze stappen tot het beslag op is. 

Serveer de baghrir warm met ne3ne3 thee (Marokkaanse muntthee). 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.