✔️ Lactosevrij
Ingrediënten kip
- 200 g kipfilet
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- Limoen - hoeveelheid naar wens
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- 1 tl honing
Ingrediënten rijst
- Scheutje olijfolie
- 300 g rijst
- 500 ml kokend water
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 0,5 tl kurkuma
Ingrediënten saus
- 150 ml yoghurt
- 4 etl sriracha mayonaise
- 2 tl limoen
Toppings
- 0,5 groene paprika
- 0,5 gele paprika
- Mais - hoeveelheid naar wens
- Koriander - hoeveelheid naar wens
Snij de kipfilet in stukjes en marineer met de kruiden, sambal, olijfolie, limoen en koriander. Giet de olijfolie in een pan en bak de kip voor 3 minuten. Giet de honing erbij en bak de kip gaar. Zet dit even aan de kant.
Verwarm de olijfolie in een pan en doe de rijst, kokend water en kruiden erbij. Roer goed door de rijst om te voorkomen dat er korrels op de bodem blijven plakken. Kook de rijst gaar.
Meng in een kom de yoghurt met mayonaise en limoen. Snij de paprika in reepjes.
Verdeel de rijst over een bord met de kip en paprika. Strooi de mais en koriander er overheen. Giet als laatst de saus over de bowl.
Ideaal als meal prep. De bowl kan je warm en koud eten.
Reactie plaatsen
Reacties