✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 1 aardappel
- 2 eieren
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 75 ml olijfolie
- 600 ml (haver)melk
- 500 g meel
- Koriander (hoeveelheid naar wens)
- Peterselie (hoeveelheid naar wens)
- 250 g gehakt
- 1 rode paprika
- 0,5 gele paprika
- 1 ui
- 1 tl gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- Sambal (hoeveelheid naar wens)
- 2 teentjes knoflook
- Koriander
- Geraspte kaas (hoeveelheid naar wens)
- Gesmolten boter
Snij de aardappel in grove stukken en leg ze in een kom. Breek de eieren erboven en doe de kruiden, olijfolie en havermelk erbij. Mix voor een halve minuut. Zeef de meel en mix tot een gladde massa. Meng als laatst de koriander en peterselie erbij en laat het beslag 30 minuten staan.
Maal de paprika kort en snij de ui in kleine stukjes. Rasp de knoflook en doe dit samen met de kruiden, sambal, geraspte kaas en koriander bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en bak het gehakt gaar in een pan. Laat het gehakt kort afkoelen.
Vet de pannenkoekenpan in met boter en giet het beslag erbij. Nadat je de pannenkoek omdraait verdeel je het gehaktmengsel over de helft van de pannenkoek. Vouw de pannenkoek dubbel, druk de randjes goed dicht en bak aan beide kanten gaar. Herhaal deze stappen totdat het beslag en gehakt op is.
Reactie plaatsen
Reacties