Gözleme - Turks spinazie brood

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten 

  • 1200 g meel
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 700 ml lauwwarm (haver)melk 

 

  • 450 g spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • Sambal (hoeveelheid naar wens)
  • 20 ml zonnebloemolie 

Verwarm de melk in een pan en zet dit apart.

Doe de meel samen met de gist en zout in een grote kom. Zorg ervoor dat de gist en zout niet direct in aanraking komen. Giet de melk erbij en kneed tot het deeg is. Verdeel het deeg in 8 tot 10 ballen.  Laat het 30 minuten tot een uur rijzen op een warme plek. 

Snij de spinazie in grove stukken en leg dit in een grote kom. Snij de tomaten en ui in kleine stukjes en doe dit bij de spinazie met de kruiden, sambal en zonnebloemolie. Meng alles goed door elkaar.

Verwarm alvast de gietijzeren pan.

Bestrooi de werkplek met meel. Rol het deeg uit en verdeel de spinazie over de helft. Vouw de andere helft over de spinazie en druk de randjes goed dicht.  Bak hem gaar in de gietijzeren pan. Herhaal deze stappen totdat je alle deegballen hebt gehad.  

Tip: smeer het brood direct na het bakken in met gesmolten roomboter. Je kan ook nog feta toevoegen aan het mengsel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.