✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl gember
- Scheutje olijfolie
- 1 pompoen
- Scheutje zonnebloemolie
- 250 ml room
- 3 etl rode pesto
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl Italiaanse kruiden
- Fusilli - hoeveelheid naar wens
- Kokend water
- Parmezaanse kaas
- Koriander
Snij de kipfilet in blokjes en marineer met de kruiden en olijfolie. Laat dit even staan.
Schil en snij de pompoen. Haal de binnenkant eruit en smeer de pompoen in met zonnebloemolie. Bak de pompoen voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De pompoen moet zacht genoeg zijn voor in de blender. Doe de pompoen samen met de room in een blender en mix tot een gladde saus. Zet dit even aan de kant.
Bak de kip gaar in een pan met olijfolie. Haal de kip eruit en zet dit even aan de kant. Giet de pompoen saus met de rode pesto, sambal en kruiden in de pan. Zet het vuur laag en roer rustig door de saus. Laat de saus voor 5 tot 10 minuten op laag vuur bakken. Doe de fusilli in de pan met het kokend water. De fusilli dient volledig onder water te zijn. Dek de pan af totdat de pasta gaar is. Roer af en toe wel door de pasta heen. Doe als laatst de kip, Parmezaanse kaas en koriander erbij.
Reactie plaatsen
Reacties