✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 ml warm water
- 7 g gist
- 350 g meel
- Mespuntje zout
- 2 etl olijfolie
- Griesmeel
- Gezeefde tomatensaus
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
Vul een glas met 200 ml warm water en doe daar de gist bij. Laat dit voor een half uur staan. Doe de meel samen met de zout in een grote kom en meng dit goed. Dit is om te voorkomen dat de zout met de gist in aanraking komt en het deeg niet gaat rijzen. Giet 1 etl olijfolie en het water met gist erbij. Kneed voor 3 minuten. Het deeg zal wat droog aanvoelen. Giet nog 1 etl olijfolie bij en kneed voor 3 tot 5 minuten. Laat het deeg voor een uur rijzen op een warme plek.
Je kan ondertussen de pizzasaus klaarmaken. Meng de tomatensaus met de kruiden in een kom.
Verdeel het deeg in 4 kleine ballen of 2 grote. Druk de ballen in de griesmeel en laat dit nog voor 20 tot 30 minuten rijzen.
Rol het deeg uit tot de gewenste dikte en smeer dit in met de pizzasaus. Als je vegan kaas gebruikt raad ik je aan om extra pizzasaus te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de kaas beter smelt en niet hard wordt. Strooi de kaas en de Italiaanse kruiden over de pizzasaus.
Bak de pizza binnen 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Reactie plaatsen
Reacties