Maple glazed salmon

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 4 stuks zalmfilet recept is ook geschikt voor 2 stuks
  • Scheutje olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 tl sambal
  • 1 tl maple syrup
  • 1 citroen

 

  • 1 kilo rode aardappelen  
  • Kokend water
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 50 g roomboter
  • 150 ml amandelmelk

 

  • Koriander

Meng de olijfolie, maple syrup, sambal en kruiden in een grote kom. Marineer de zalm en laat dit even staan. Snij de citroen in schijfjes en leg dit in een met bakpapier beklede ovenschaal. Verdeel de zalm over de citroen schijfjes. Als er nog wat marinade in de kom zit kan je dit over de zalm gieten. 
Bak de zalm binnen 20 tot 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 230 graden.

Schil de aardappelen en doe ze in een pan met kokend water. Giet het water erbij totdat de aardappelen volledig onder water zijn. Dek de pan af totdat de aardappelen zacht zijn. Doe de zout, peper en boter erbij. Giet de amandelmelk beetje bij beetje erbij en prak de aardappelen tot puree. 

Serveer de aardappelpuree met daarop de zalm en garneer met koriander.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.