Chili pesto Gnocchi

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • Ui - hoeveelheid naar wens
  • Scheutje olijfolie
  • 500 g mini Gnocchi
  • 1 tl chili olie
  •  500 ml tomatensaus
  • 3 tl tomatenpuree
  • 90 g rode pesto
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl zout
  • 300 ml kokend water
  • Koriander - hoeveelheid naar wens
  • Geraspte kaas - hoeveelheid naar wens

 

Garnering

  • Basilicum 

Snij de ui in kleine stukjes en leg dit even apart. 

Giet een klein beetje olijfolie in de pan en bak de gnocchi voor 3 minuten roerend op hoog vuur. Haal de gnocchi uit de pan en zet dit even aan de kant. 

Doe de chili olie en ui in de pan en bak totdat de ui zacht wordt. Giet de tomatensaus, tomatenpuree, rode pesto, kruiden en kokend water erbij. Roer rustig door de pan en dek het daarna voor 10 minuten af. Laat de saus op laag vuur koken. Proef de saus om eventueel nog kruiden toe te voegen. Roer de koriander en geraspte kaas door de saus en laat dit nog voor 5 minuten op laag vuur koken. 

Als laatst doe je de gnocchi bij de saus en laat dit voor 3 minuten op laag vuur koken. 

Serveer de gnocchi en garneer met basilicum. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.