✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 250 g gehakt
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 tl paprikapoeder
- 1 tl burrito kruiden
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 250 ml tomatensaus
- 50 ml kokend water
- 1 rode punt paprika
- 1 gele punt parika
- 0,5 groene paprika
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- 400 g rijst
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl boter
- 500 ml kokend water
Doe het gehakt samen met de kruiden en sambal in een pan en meng alles goed door elkaar. Giet de tomatensaus en het kokend water erbij en dek de pan voor 10 minuten af. Snij de paprika's in kleine stukjes en doe dit bij het gehakt. Dek de pan af totdat het gehakt gaar is en de paprika's zacht. Je kan ook eerst de paprika's apart bakken en daarna bij het gehakt doen. Meng als laatst de koriander door het gehakt.
Meng in een pan de rijst met kruiden en boter. Giet het kokend water erbij totdat de rijst volledig onder water is. Dek de pan af totdat de rijst gaar is.
Serveer de bowl met een salade en eventueel avocado en een yoghurt dressing.

Reactie plaatsen
Reacties