✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g bruine suiker
- 8 g vanillesuiker
- 100 g roomboter
- 300 g meel
- 2 etl cacaopoeder
- 16 g bakpoeder
- 100 g walnoten
Vulling en garnering pistache koekjes
- 15 tl vegan pistache pasta
- 1 etl vegan pistache pasta
vulling en garnering chocolade kokos koekjes
- 7 pure paaseieren - lactosevrij
- 1 etl vegan witte kokos pasta
- Geraspte kokos - hoeveelheid naar wens
Verdeel voor de vulling van de pistache koekjes 5 tl pistache pasta over een met bakpapier bekleed bord. Leg dit bord in de vriezer.
Smelt de roomboter in een pan en laat dit afkoelen. Breek de eieren in een kom en mix dit met de bruine suiker, vanillesuiker en gesmolten roomboter. Zeef de meel, bakpoeder en cacaopoeder erboven en kneed tot een glad deeg. Breek de walnoten in kleine stukjes en meng dit door het deeg.
Verdeel voor de pistache koekjes 15 kleine ballen deeg over een met bakpapier bekleed bakplaat. Druk de ballen plat en plaats de stukjes pistache pasta erin. Rol het deeg op en leg dit op de bakplaat. Bak de koekjes binnen 10 tot 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Smelt de pistache pasta en giet dit over de koekjes heen.
Verdeel voor de chocolade kokos koekjes 7 ballen deeg over de bakplaat. Druk het deeg plat en plaats de paasei in het midden. Rol het deeg op en leg dit op de bakplaat. Bak de koekjes binnen 10 tot 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Smelt de witte kokos pasta en giet dit over de koekjes heen. Strooi als laatst de geraspte kokos erboven.
tip: wil je de koekjes een aantal dagen van te voren maken? Wacht dan met garneren tot de dag van serveren. Zo blijven ze langer vers. De kokos koekjes kan je dan ook kort voorverwarmen zodat de chocola binnenin lekker smelt.

Reactie plaatsen
Reacties