Marokkaanse kokos koekjes

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 1 tl sinaasappelrasp 
  • 4 eieren
  • 1 tl abrikozenjam
  • 250 g kristalsuiker
  • Mespuntje zout
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 700 g meel
  • 16 g bakpoeder

 

  • 250 g abrikozenjam
  • Scheutje oranjebloesemwater
  • 400 g kokos rasp

Mix de eieren met de sinaasappelrasp, kristalsuiker, zout en abrikozenjam. Giet de zonnebloemolie erbij en mix voor 30 seconden. Zeef de meel en bakpoeder kneed tot een samenhangend deeg.

Smeer jouw handen lichtjes in met zonnebloemolie en verdeel het deeg in kleine ballen. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat. Bak de koekjes binnen 10 tot 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Hou ze tussendoor wel in de gaten.

Mix ondertussen de abrikozenjam met oranjebloesemwater in een blender. Je kan ook een staafmixer gebruiken. Breng het mengsel daarna voor 5 tot 10 minuten aan de kook in een pan. 

Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je begint met garneren.

Smeer de koekjes licht in met de abrikozenmengsel en dip ze daarna in de kokosrasp. Zorg ervoor dat de koekjes helemaal bedekt zijn met kokos. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.