✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g tofu
- 1 tl sambal
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- 500 g tomatensaus
- 3 tl rode pesto
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 250 g rode linzen pasta
- 500 ml kokend water
- 100 g baby spinazie
- Geraspte kaas - hoeveelheid naar wens
- 0,5 zoete aardappel
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- Zonnebloempitten - hoeveelheid naar wens
Snij de tofu in blokjes en marineer met de kruiden, koriander en olijfolie. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak de tofu gaar. Haal de tofu uit de pan en zet dit even apart.
Giet de tomatensaus met de rode pesto en kruiden in de pan. Roer rustig door de saus en laat dit voor 3 tot 5 minuten op zacht vuur koken. Doe de rode linzen pasta en kokend water erbij. Dek de pan af totdat de pasta gaar is. Roer af en toe wel door de pan om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Wanneer de pasta gaar is doe je de spinazie en geraspte kaas erbij. Meng als laatst de tofu door de pasta.
Schil en snij de zoete aardappel in dunne plakken en laat ze voor 10 tot 15 minuten weken in water. Dep ze droog en marineer ze met de kruiden, koriander en olijfolie. Gril de plakken zoete aardappel aan beide kanten gaar.
Schep de pasta op een bord en garneer met de zoete aardappel en zonnebloempitten.
Dit recept is ook ideaal als meal prep.
Reactie plaatsen
Reacties