✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 3,5 tomaten
- 4 teentjes knoflook
- Scheutje olijfolie
- 1 ui
- 0,5 liter kokend water
- 70 g tomatenpuree
- 2 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 2 tl sambal
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 kip bouillon
- 50 ml kokos yoghurt
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Chilivlokken
Snij de tomaten door de helft en leg ze in een ovenschaal. Doe de knoflook teentjes erbij en giet de olijfolie eroverheen. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 graden. Laat de tomaten voor 25 tot 30 minuten bakken. Als ze klaar zijn leg je ze in een plastic zak. Dit zorgt ervoor dat je de buitenste laag makkelijk los kan maken.
Verwarm de olijfolie in een pan en doe de gesneden ui erbij. Bak voor 3 tot 5 minuten met de deksel op de pan. Doe de tomaten en knoflook teentjes bij de ui en druk de tomaten plat. Bak voor 3 minuten met de deksel op de pan. Blend de tomaten tot een glad mengsel zonder stukjes. Giet het kokend water, tomatenpuree, kruiden en sambal erbij. Meng alles goed en breek de kip bouillon boven de soep. Dek de pan voor 3 minuten af en zet het vuur laag. Giet als laatst de yoghurt en koriander erbij. Laat dit voor 5 tot 10 minuten op laag vuur koken.
Serveer de soep met chilivlokken. Serveer naast de soep een geroosterd broodje of bagel met rode pesto en Maaslanderkaas.
Dit recept is geschikt als meal prep.
Reactie plaatsen
Reacties