Kersen pancakes

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 g kersen
  • Scheutje water
  • 0,5 tl kristalsuiker - naar smaak

 

  • 2 eieren
  • 8 g vanillesuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 ml amandelmelk
  • Scheutje oranjebloesemwater
  • 75 ml Terra yoghurt
  • 2 tl kersen mengsel
  • 250 g meel
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Garnering

  • Terra yoghurt - hoeveelheid naar wens
  • Kersen mengsel - hoeveelheid naar wens
  • Kersen - hoeveelheid naar wens

Snij de kersen door de helft en haal de pit eruit. Proef één kers om te bepalen hoeveel suiker je erbij gaat doen. Bak de kersen in een pan en roer af en toe. Na een paar minuten kan je de kersen plat drukken. Giet het water erbij en suiker naar smaak. Laat de pan op het vuur totdat de kersen allemaal zacht zijn. Laat het afkoelen en giet het over in een beker of blender. Mix tot een glad mengsel en zet dit in de koelkast.

Mix in een grote kom de eieren met vanillesuiker en kristalsuiker. Giet de zonnebloemolie, amandelmelk, oranjebloesemwater, yoghurt en de kersen mengsel erbij. Mix voor 30 seconden. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel en mix voor 10 tot 20 seconden. Ga daarna over naar een spatel om het beslag luchtig te houden.

Bak de pancakes gaar in een pan. Heb je een pan met anti-aanbaklaag? Dan hoef je deze niet in te vetten. Heeft jouw pan geen anti-aanbaklaag dien je deze wel in te vetten.

Garneer de pancakes met een laagje yoghurt, kersen mengsel en losse kersen.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.