✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl knoflookpoeder
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- 300 g pasta - soort naar wens
- 0,5 l kokend water
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 kip bouillon
- 1 stuk romaine sla
Dressing
- 250 g Terra plantaardige yoghurt
- 50 ml Zaanse mayonaise
- 0,5 etl Zaanse mosterd
- 100 g Parmezaanse kaas - van nature lactosevrij
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 citroen - alleen citroensap
- 50 ml koud water
Snij de kipfilet in stukjes en marineer met de kruiden en olijfolie. Bak de kipfilet gaar in een pan met olijfolie. Laat de kip afkoelen.
Giet het kokend water in een grote pan en doe de zout, zwarte peper en bouillon erbij. Wacht totdat het water begint te borrelen en doe dan de pasta erbij. Kook de pasta gaar en laat het afkoelen.
Mix ondertussen de yoghurt, mayonaise, mosterd, parmezaanse kaas, kruiden en citroen in een blender. Giet het water beetje bij beetje erbij om de dressing te verdunnen. Proef de dressing en voeg eventueel nog kruiden toe.
Snij de romane sla in stukjes en doe dit samen met de afgekoelde pasta in een grote kom. Doe de kipfilet erbij en giet de saus eroverheen. Meng alles goed door elkaar.
Maak je dit als meal prep? Doe dan de saus apart in een bakje. Je kan er ook voor kiezen om de saus als eerst in jouw bakje te doen en daarop de salade.
Reactie plaatsen
Reacties