✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
• Scheutje olijfolie
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 wortels
• 2 aardappels
• 1 theeglas rode linzen
• 70 g tomatenpuree
• 1 liter kokend water
• 0,5 eetlepel paprikapoeder
• 0,5 eetlepel zwarte peper
• 0,5 eetlepel zout
• 75 ml yoghurt
• Citroen
• Koriander
Snijd de ui, wortels en aardappels in stukjes. Giet de olijfolie in een pan en doe de ui, knoflook, wortels, aardappels en linzen erbij. Roer alles door elkaar en giet de tomatenpuree en kruiden erbij. Meng weer alles samen en giet het kokend water erbij. Dek de pan af en laat dit staan totdat de groente zacht zijn.
Gebruik een staafmixer of blender en mix tot een gladde massa. Giet de yoghurt erbij. Proef of er genoeg kruiden zijn toegevoegd.
Giet de soep over in een kom en pers de citroen erboven. Garneer met de koriander.
Reactie plaatsen
Reacties