✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 1 rode paprika
- 1 groene punt paprika
- 1 knoflook
- Scheutje zonnebloemolie
- 200 ml kokosmelk - pakje AH merk
- 200 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl sambal
- Scheutje olijfolie
- 0,5 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 etl rode pesto
- 500 ml kokend water
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Room
- Paprikapoeder of chilivlokken
Schil en snij de pompoen. Snij de rode paprika en groene paprika door de helft en smeer alles in met zonnebloemolie. Snij de top van de knoflook eraf en leg dit met de groente op een bakplaat of in een ovenschaal. Bak voor 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Doe de paprika's gelijk in een zak om af te koelen. Dit zorgt ervoor dat de buitenste laag makkelijk eraf gaat. Doe de groente in een blender. Knijp de knoflook uit en giet de kokosmelk erbij. Mix tot een glad mengsel.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en marineer met de kruiden en olijfolie. Bak de kip gaar in een pan met olijfolie. Giet het pompoenmengsel, de kruiden en de rode pesto erbij. Giet het water erbij totdat je de gewenste dikte hebt. Roer goed en laat dit voor 10 tot 15 minuten op laag vuur koken. Proef de soep en doe er eventueel nog kruiden bij. Als laatst strooi je de koriander over de soep.
Garneer de soep bij het serveren met room en paprikapoeder of chilivlokken.

Reactie plaatsen
Reacties