✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 150 ml water
• 1 zakje gist
• 75 ml zonnebloemolie
• 1 etl roomboter
• 1 ei
• 400 g meel
• Mespuntje zout
• 2 etl roomboter
• 1 etl kaneel
• 1 tl koek&speculaaskruiden
• 1 tl cacaopoeder
• 1 etl bruine basterdsuiker
• 200 ml lactosevrij ongeklopt slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• Half theeglas poedersuiker
Giet het water met de zonnebloemolie en gist in een kom. Breek het ei erboven en doe de roomboter erbij.
Mix in een ander glas/kom de meel met de zout. Doe dit bij het watermengsel en kneed tot een samenhangend deeg.
Dek het deeg af en laat het tot een uur rijzen.
Meng de roomboter met de kaneel, cacaopoeder, koek&speculaaskruiden en bruine basterdsuiker in een kom.
Verdeel het deeg in ballen en rol deze uit. Smeer een etl van het mengsel over het deeg en vouw de zijkanten naar elkaar toe. Rol het deeg weer uit en snij het in stukken. Snij de stukken in stroken en begin met vlechten. Rol de vlecht op tot een bal.
Leg het deeg in een met bakpapier beklede cupcake vorm.
Zet de bakvorm voor een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Mix de slagroom met poedersuiker en vanillesuiker. Je kan ervoor kiezen om dit gelijk over de net gebakken cinnamon buns te smeren. Ik had het ernaast gezet voor wie wil.
Reactie plaatsen
Reacties