Chocolade cake

✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
• 150 ml zwarte koffie
• 2 eieren
• 150 g bruine suiker
• 1 zakje vanillesuiker

• 150 ml zonnebloemolie
• 150 ml amandelmelk

• 180 g meel
• 1 zakje bakpoeder
• 1 etl cacaopoeder

• 2 etl lactosevrij chocopasta
• Gemalen amandelen

Maak de koffie alvast klaar zodat deze genoeg tijd heeft om af te koelen. Anders krijg je scrambled eggs in plaats van cake 🙂

Breek de eieren in een diepe kom en doe de basterdsuiker en vanillesuiker erbij. Mix voor een minuut. Giet de zonnebloemolie en melk erbij. Mix voor een minuut.
Giet de afgekoelde koffie erbij en mix weer alles samen.
Zeef de meel, bakpoeder en cacaopoeder boven de kom. De meel kan je het beste beetje bij beetje toevoegen. Mix tot een gladde massa.
Giet de cake over in een bakvorm. Zet de bakvorm voor 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Laat de cake afkoelen. Smelt ondertussen de chocopasta. Giet water in een pannetje en zet een kom erop. Doe hier de chocopasta in en wacht totdat het een gladde textuur heeft.
Maal ondertussen de amandelen in een blender.
Giet de chocopasta over de cake en strooi de amandelen over de chocola.
Dek de cake af en zet deze in de koelkast totdat de chocola hard is. Deze stap kan je ook overslaan als je liever geen harde chocola wil.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.