Pumpkin spice rolls

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk
  • 70 g roomboter
  • 400 g meel
  • Mespuntje zout
  • 7 g gist

 

  • 100 g roomboter of margarine
  • 1 etl Pumpkin spice kruiden
  • 1 tl Pumpkin spice siroop
  • 1 etl kaneel
  • 1 etl bruine suiker

 

  • 100 ml amandelmelk

Smelt de roomboter in een pan en meng de amandelmelk er doorheen. Laat dit even afkoelen en giet dit over in een grote kom. Meng in een aparte kom de meel met zout en doe dit bij de roomboter. Dit voorkomt dat de zout en gist in aanraking komt en het deeg niet gaat rijzen. Kneed tot het deeg mooi glad is. Als het deeg wat plakkerig blijft kan je er nog wat meel bij doen. Dek het deeg af en laat het voor een uur op een warme plek rijzen. 

Meng ondertussen de boter met de Pumpkin spice kruiden, siroop, kaneel en bruine suiker. Om het makkelijker te maken kan je een handmixer gebruiken. 

Rol het deeg uit en verdeel dit mengsel over het deeg. Rol het op en snij het deeg in stukken. Leg dit in een ovenschaal en laat het nog voor 30 minuten rijzen. Giet de amandelmelk in de ovenschaal en bak de rolls gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Wanneer de rolls gaar zijn giet je gelijk weer amandelmelk er overheen. Laat het nu volledig afkoelen zodat het de amandelmelk goed opneemt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.