Pistache en amandelcake

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 8 g vanillesuiker
  • 50 g bruine suiker
  • 150 ml amandelmelk
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 50 ml vanilleyoghurt
  • Scheutje Kaldi amandelsiroop
  • 0,5 tl kaneel
  • 16 g bakpoeder
  • 250 g meel
  • 100 g ongezouten pistachenoten 
  • 50 ml amandelmelk

Garnering

  • 120 g vegan hazelnoten chocola
  • Aardbeien
  • Amandelsnippers 

Maal de pistachenoten fijn en zet dit even aan de kant.

Breek de eieren in een kom en doe de vanillesuiker en bruine suiker erbij. Mix voor 30 seconden. Giet de amandelmelk, zonnebloemolie, yoghurt en amandelsiroop erbij. Mix voor 30 seconden. Zeef de kaneel en bakpoeder. Zeef de meel beetje bij beetje. Mix tot een glad mengsel. Gebruik bij het laatste beetje meel een spatel om het beslag luchtig te houden. Meng de gemalen pistachenoten door het beslag.

Vet de bakvorm in met boter en bestuif het met meel. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dit kan 30 tot 40 minuten duren. Prik met een vork in de cake. Als de vork droog is, is de cake gaar. Prik met de vork meer gaten in de cake en giet de amandelmelk eroverheen. Laat de cake nu volledig afkoelen. 

Smelt de chocola au ben marie en snij ondertussen de aardbei in dunne plakjes. Verdeel eerst de warme chocola over de cake en daarna de aardbeien. Leg als laatst de amandelschijfjes tussen de aardbeien. Laat de chocola nu afkoelen zodat de aardbeien niet eraf vallen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.