Fekkas koekjes

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten
• 50 g anijs
• 50 g sesamzaadjes
• 5 eieren
• 1 eiwit
• 250 g kristalsuiker
• 300 ml zonnebloemolie
• Scheutje oranjebloesemwater
• 100 g amandelen
• 800 g meel
• 1 zakje bakpoeder

• 1 eigeel
• 1 tl oploskoffie

Niet de oven voorverwarmen.
Bak de amandelen voor 10 minuten in een pan.

Maal de anijs fijn in een blender.
Meng de anijs, sesamzaadjes, eieren, suiker en zonnebloemolie. Giet de oranjebloesemwater en de amandelen erbij. Meng weer samen. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en kneed tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze uit tot een langwerpige vorm.

Meng het eigeel met de oploskoffie in een kom. Smeer dit over de stukken deeg. Maak met een vork strepen. Leg de bakvorm in een koude oven en zet deze op 200 graden.
Het duurt 45 tot 50 minuten totdat het deeg gaar is.
Leg de bakvorm voor 3 uren in de koelkast/vriezer of totdat het deeg koud is. Begin daarna pas met snijden. Dit zorgt ervoor dat het snijden makkelijker gaat. Wanneer je alles hebt gesneden leg je de koekjes op een bakvorm en zet je deze voor 10 tot 15 minuten in de oven.

Serveer met een kopje ne3ne3 thee of koffie. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.