✔️Lactosevrij
Ingrediënten 85 koekjes
- 450 g margarine
- 75 g anijs
- 150 g sesam
- Mespuntje zout
- 900 g meel
- 1 zakje bakpoeder
- 200 g poedersuiker
Bak de sesamzaadjes 3 tot 5 minuten in een pan. Laat dit kort afkoelen.
Mix de margarine met de anijs en zout voor een minuut. Doe hierna de sesam erbij en mix voor een halve minuut. Zeef de bloem beetje bij beetje en doe de bakpoeder erbij. Kneed tot een zachte deeg.
Verdeel het deeg in kleine ballen en bak ze in een voorverwarmde oven op 190 graden. Dit duurt 10 tot 15 minuten maar hou ze goed in de gaten. Elke oven werkt anders.
Laat de koekjes tot een uur afkoelen. Dit voorkomt dat de poedersuiker smelt. Dip de koekjes in de poedersuiker. Tip: dip de koekjes voorzichtig en gebruik handschoenen. Ze kunnen namelijk plakken aan de hand.
Reactie plaatsen
Reacties