Marokkaanse amandel Ghriba koekjes

✔️Lactosevrij

Ingrediënten 90 koekjes

  • 250 g margarine
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g gemalen sesamzaadjes 
  • 200 g gemalen amandelen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 900 g meel

Bak de amandelen voor 10 minuten in een oven op 190 graden. Laat ze afkoelen.

Begin met de amandelen en sesamzaadjes te malen. Maal ze niet te fijn zodat je ze nog terug ziet in de koekjes. Zet dit even aan de kant.

Mix de margarine met de zonnebloemolie. Zeef de poedersuiker erboven en mix voor een halve minuut. Doe de gemalen amandelen en sesamzaadjes erbij en mix weer voor een halve minuut. Zeef als laatst de bakpoeder en de meel. De meel doe je beetje bij beetje erbij totdat het deeg hard is.

Verdeel het deeg in kleine ballen en druk ze licht plat. Herhaal deze stappen totdat het deeg op is. Leg de bakplaat net boven het midden in de oven. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden. Hou ze wel in de gaten want elke oven werkt anders.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.