Gebakken zalm en rijst bowl met zoetzure komkommer

✔️Lactosevrij

Ingrediënten
• 25 ml olijfolie
• 25 ml sojasaus
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl zwarte peper
• 0,5 tl chilivlokken
• Koriander
• 4x 125 g zalm
• 70 g pecannoten
• Handvol cornflakes
• 1 tl basilicum
• 1 courgette
• 1 rode paprika

• Scheutje olijfolie
• 1 rode ui
• 1 tl zwarte peper
• 2 tl zout
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl kurkuma
• 250 g rijst
• 500 ml kokend water

• 1 broccoli
• Scheutje olijfolie
• 0,5 tl zout
• 0,5 tl zwarte peper

• 0,5 komkommer
• 50 ml azijn
• 2 tl kristal suiker

Meng in een kom de olijfolie, sojasaus en kruiden. Leg de zalm in de marinade en vervolgens in een met bakpapier beklede ovenschaal.
Doe in de blender de pecannoten, cornflakes en basilicum. Mix voor een paar seconde en druk dit in de zalm.
Snij de groentes in en stukken en doe dit ook in de kom met de marinade en vervolgens verdeel je ze in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Kijk zo nu en dan wel of ze gaar zijn. Giet de olijfolie in een pan en doe de ui erbij. Roer even en doe dan de kruiden erbij.  Dek de pan voor 5 minuten af. Doe de rijst erbij en het kokend water. Dek de pan af tot de rijst gaat is.             Proef en voeg eventueel nog zout naar smaak toe. Tip: roer met een vork om te voorkomen dat het pap wordt.
Bak ondertussen de broccoli in een aparte pan met olijfolie en kruiden.

Meng in een kom de gesneden komkommer met azijn en suiker. Laat dit even intrekken.

Serveer in een kom de rijst met de zalm en groentes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.