✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• Scheutje olijfolie
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 200 g kippenpoten
• 1 tl paprikapoeder
• 0,5 tl gemberpoeder
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl kurkuma
• 1 tl knoflookpoeder
• Citroensap
• Wortels
• Aardappels
• 1 rode punt paprika
• Koriander
• Handvol groene olijven
• 25 ml olijfolie
• 25 ml kokend water
• 0,5 tl knoflookpoeder
• 0,5 tl zwarte peper
• 0,5 tl kurkuma
• 0,5 tl paprikapoeder
De kip is gewassen met zout. Vandaar dat dit niet meer is toegevoegd.
Zet de tajine niet op het vuur.
Giet de olijfolie in de tajine en doe de gesneden ui en knoflook erbij. Verdeel de kippenpoten in de tajine en strooi de kruiden en citroensap eroverheen. Leg de gesneden wortels, aardappelen en paprika erop. Zet de pan op het vuur.
Meng in een glas de olijfolie, water en kruiden en zodra de tajine begint te borrelen giet je dit erbij.
Dek de tajine af totdat alles bijna gaar is en verdeel de koriander en olijven.
Dek de tajine weer af tot alles gaar is.
Tip: mocht er te veel saus in de tajine zitten, wat bij mij is gebeurd 🙂
Zet het vuur hoog en plaats een lepel onder de deksel. Zo verdampt de saus. Hou het wel in de gaten.
Reactie plaatsen
Reacties