Gehakt lasagne

✔️Lactosevrij

Ingrediënten
• Scheutje olijfolie
• 1 ui
• 3 teentjes knoflook
• 200 g gehakt
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 0,5 tl chilivlokken
• 0,5 tl gemberpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 450 g gehakt
• 350 g tomatenpuree
• Scheutje room
• Zelfde kruiden naar smaak
• 1 tl Toscane kruiden
• 0,5 tl knoflookpoeder
• Koriander

• 150 ml (amandel)melk
• 1 etl bloem
• Handvol geraspte kaas
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1,5 pak lasagnebladen
• Geraspte kaas

Giet in een pan een klein scheutje olijfolie en doe de knoflook en ui erbij. Zet de pan op het vuur en kook voor 5 minuten.
Doe het gehakt en kruiden erbij. Gebruik een stamper om ervoor te zorgen dat je geen klonten hebt.
Bak het gehakt gaar.
Giet de tomatensaus, room en kruiden erbij en meng goed. Dek de pan af en laat dit op laag vuur koken. Na 5 minuten doe je de koriander erbij en dek je de pan af.
Maak ondertussen de saus met melk, meel, geraspte kaas, zout en peper. Roer met een garde. Als de saus te dik is giet je nog een beetje melk erbij en als het te waterig is doe je er geraspte kaas bij.

Leg de lasagnebladen voor 1 minuut in een kom/pan met kokend water.
Werk in deze volgorde: gehaktmengsel -> lasagnebladen -> gehaktmengsel -> witte saus.
Volg deze stappen totdat alles op is en strooi als laatst geraspte kaas over de lasagne.
Plaats de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.