✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 200 g kippenvleugels
• Scheutje olijfolie
• 1 tl cajun kruiden
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl zwarte peper
• Scheutje olijfolie
• Aardappels
• 1 rode paprika
• Scheutje olijfolie
• 1 glas vermicelli
• 300 g rijst
• 2 tl zout
• 0,5 l kokend water
• 50 ml olijfolie
• 50 ml sojasaus
• 4 etl honing
• 2 tl chilipoeder
• 1 tl knoflookpoeder
Snij de vleugels door de helft en marineer met de kruiden en olijfolie. Laat dit intrekken.
Vet de ovenschaal in met olijfolie.
Schil en snij de aardappels in plakjes. Verdeel de plakjes in de ovenschaal. Snij de paprika in reepjes en verdeel deze over de aardappels.
Leg de kip in de ovenschaal en zet deze voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Draai de kip om in de schaal en bak ze gaar in de oven.
Voor de rijst verwarm je de olijfolie in de pan en bak je de vermicelli voor een halve minuut. Doe de rijst, zout en kokend water erbij. Dek de pan af en bak de rijst gaar.
Giet de olijfolie, sojasaus, honing, knoflookpoeder en chilivlokken in een pan. Meng goed en giet dit daarna over de kip.
Leg de kip weer terug in de ovenschaal.
Reactie plaatsen
Reacties