✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 3 etl olijfolie
• 1 tl paprikapoeder
• 0,5 tl zout
• Wortels
• 1 tomaat
• 2 tl olijfolie
• 1 tl kurkuma
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 0,5 tl zwarte peper
• 0,5 tl zout
• 4 stukken zalmfilet
• 3 teentjes knoflook
• 1 gele punt paprika
• Handvol koriander
• Groene olijven
• 1 rode peper
• 1 plak citroen
• 35 ml kokend water
• Extra zout naar smaak
Niet de tajine op het vuur zetten.
Giet de olijfolie en kruiden in de tajine. Meng de gesneden wortels er doorheen. Verdeel de plakjes tomaat over de wortels.
Maak de marinade voor de zalm. Je mengt de kruiden met de olijfolie in een kom. Giet dit over de zalm en smeer het goed in.
Snij de teentjes knoflook in stukjes en leg dit in het midden van de tajine. Verdeel de zalm in de tajine en strooi de paprika, koriander en olijven eroverheen. Leg de rode peper en citroen in het midden. Zet de tajine op middelhoog vuur en laat dit voor een uur koken. Na 15 minuten had ik het vuur voor een half uur even lager gezet. De laatste 15 minuten heb ik het kokend water erbij gedaan en het vuur weer iets hoger gezet. Wanneer alles bijna gaar is kan je de saus proeven en eventueel nog wat zout toevoegen.
Reactie plaatsen
Reacties