✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• Scheutje olijfolie
• 0,5 ui
• 250 g kipfilet
• 2 teentjes knoflook
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl kurkuma
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• Koriander
• 500 g linzen
• 2 wortels
• 0,5 geraspte ui
• 35 g tomatenpuree
• Scheutje water
• 1 kip bouillon
• 1 liter kokend water
• 2 rode pepers
• Koriander
• 1 tl komijn
Giet de olijfolie in de pan en doe de gesneden ui erbij. Bak voor 5 minuten op laag vuur. Laat ondertussen de linzen weken in water.
Snij de kipfilet en doe de kruiden en knoflook erbij. Dek de pan af en laat dit voor 2 minuten bakken. Doe de koriander erbij en laat dit voor 5 minuten bakken. Rasp de wortels en ui en doe dit met de linzen in de pan. Verdun de tomatenpuree met water en giet dit bij de linzen. Meng alles goed, leg de bouillon in de pan en giet het kokend water erbij. Leg de pepers in de pan en laat dit voor 5 minuten koken. Doe nog meer koriander en de komijn erbij en laat dit nog voor 15 minuten koken.
Reactie plaatsen
Reacties