✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 500 g lamsvlees
• Scheutje olijfolie
• 2 tl paprikapoeder
• 2 tl kurkuma
• 1 tl gember
• 2 tl zout
• 2 tl zwarte peper
• 1 teentje knoflook
• 2 uien
• 2 tomaten
• Koriander
• Pruimen
• 50 ml kokend water
• 4 eieren
Leg het vlees in de tajine en giet de olijfolie eroverheen. Dek de tajine af voor 20 minuten.
Strooi de kruiden over het vlees en dek de tajine weer voor 10 minuten af. Draai het vlees om en giet wat saus eroverheen met een lepel.
Leg de knoflook in het midden van de tajine en verdeel daarop de ui. Dek de tajine voor 35 minuten af.
Strooi de koriander over het vlees en verdeel met een lepel de geraspte tomaten aan de zijkant van de tajine.
Verdeel de pruimen over de tajine, giet het water erbij en dek deze voor een uur af. Mocht de saus uit de tajine druipen kan je het uiteinde van een lepel tussen de deksel en de tajine leggen.
Snij de gekookte eieren door de helft en leg deze in de tajine.
Serveer met frietjes en huisgemaakt Marokkaans brood.
Reactie plaatsen
Reacties