✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 400 g meel
• 0,5 tl zout
• 2 tl Italiaanse kruiden
• 1 zakje gist
• 75 ml olijfolie
• 200 ml lauwwarm water
• 250 g kipfilet
• 1 tl paprikapoeder
• 0,5 tl gemberpoeder
• 1 tl kurkuma
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl zwarte peper
• Koriander
• Scheutje olijfolie
• 1 gele paprika
• 1 rode paprika
• 120 g olijven
• 140 g tomatenpuree
• 2 tl Italiaanse kruiden
• 2 tl knoflookpoeder
• 80 ml olijfolie
• Scheutje water
• Geraspte kaas
• 120 g groene olijven
Doe de meel met de zout, Italiaanse kruiden, gist en olijfolie in de kom. Giet het water beetje bij beetje erbij.
Dek het deeg af en laat het tot een uur rijzen.
De kipfilet is met citroen en zout gewassen. Daarom heb ik dit niet meer toegevoegd in de marinade.
Snij de kipfilet in stukjes en marineer met de kruiden.
Gril de kipfilet gaar.
Snij de paprika’s in blokjes en gril deze ook gaar.
Meng in een kleine kom de tomatenpuree met de kruiden, olijfolie en water.
Snij de olijven doormidden en meng dit door het deeg. Verdeel het deeg in ballen en druk deze plat.
Werk in deze volgorde: tomatenpuree -> kip -> paprika -> geraspte kaas.
Rol het tot een bal en druk het iets plat. Leg de broodjes op de bakplaat.
Nu werk je in deze volgorde: tomatenpuree -> olijven -> kip -> paprika -> geraspte kaas.
Leg de broodjes voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Hou het wel in de gaten want elke oven werkt anders.
5 minuten voordat de broodjes klaar zijn heb ik nogmaals geraspte kaas over de broodjes verdeeld.
Reactie plaatsen
Reacties