Kip gehakt tajine

✔️Lactosevrij

Ingrediënten
• 500 g kipfilet
• 1 tl kurkuma
• 0,5 tl gember
• 0,5 tl paprikapoeder
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl knoflook
• Koriander
• Scheutje olijfolie

• Scheutje olijfolie
• 1 ui
• 1 kipbouillon
• Kokend water

• Olijfolie
• Water
• Kurkuma
• Knoflookpoeder
• Paprikapoeder
• Zwarte peper

• 1 rode peper
• 0,5 tomaat
• Koriander
• Olijven

Omdat de kipfilet is gewassen met citroen en zout heb ik dit tijdens het marineren niet meer gebruikt.

Maal de kipfilet fijn in een blender. Marineer met de kruiden en vorm tot kleine ballen.
Snij de ui in snippers en doe dit met de olijfolie in de tajine. Meng in een glas de bouillon met het kokend water en giet dit over de uien. Giet nog een extra scheutje kokend water in de tajine. Dek de tajine voor 5 minuten af.
Leg de kip gehaktballetjes in de tajine en dek deze weer voor 15 minuten af. Meng in een glas het kokend water, olijfolie en kruiden en giet dit over de kip gehaktballetjes. Dek de tajine voor 15 minuten af. Leg de rode peper in het midden en verdeel de tomaten en olijven over de kip heen. Strooi wat koriander en dek de tajine af totdat alles gaar is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.