Huisgemaakt Marokkaans brood

✔️Lactosevrij

Ingrediënten
• 400 g volkorenmeel
• 100 g fijne griesmeel
• 100 g meel
• 1 zakje gist
• 1 etl zout
• 1 etl suiker
• 50 ml olijfolie
• 500 ml lauwwarm water
• Volkorenmeel

Meng de volkorenmeel, griesmeel, meel, gist, zout en suiker in een kom. Giet in het midden de olijfolie en giet het water beetje bij beetje erbij.
Kneed tot een mooie deeg en dek het af. Laat het deeg tot een uur rijzen.

Verdeel het deeg in 2 (kan ook 4) stukken. Druk de stukken plat en verdeel de volkorenmeel aan beide kanten. Laat het deeg 15 minuten rijzen.
Maak de gaten in het deeg en leg het in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bak de broden gaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.