Romige kip met meergranen rijst

✔️Lactosevrij

Ingrediënten
• 200 g kipfilet
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl kurkuma
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• Koriander
• Scheutje olijfolie

• 25 g roomboter
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 etl yoghurt
• 250 ml heinz tomatenpuree
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl gemberpoeder
• 250 ml kookroom
• Scheutje kokend water

• 0,5 l kokend water
• 1 kip bouillon
• 1 tl zwarte peper
• 140 g meergranen rijst

Snij de kipfilet in stukjes en marineer met de kruiden. Laat dit een nachtje staan.
Bak de kipfilet gaar in een pan met olijfolie. Haal de kip eruit en zet dit even apart. Snij de ui en knoflook en doe dit met de boter in de pan. Bak totdat de boter is gesmolten en doe de yoghurt, tomatenpuree en kruiden erbij. Dek de pan voor 10 minuten af. Zet het vuur wel laag.
Giet de kookroom en water erbij en dek de pan 20 minuten af.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe. Doe de kip erbij en dek de pan nog voor 5 minuten af.

Giet het kokend water in een pan en zet het vuur hoog. Verkruimel het bouillonblokje erin en doe de zout erbij.
Wacht totdat het water begint te borrelen en doe dan de rijst erin. Bak de rijst op middelhoog vuur gaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.