2 salades (20 personen)
Ingrediënten
• 500 g aardappels
• 1 tl komijn
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• 500 g wortels
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• Kokend water
• 500 g rijst
• 1 tl zout
• Scheutje zonnebloemolie
• 150 g doperwten
• 425 ml mais
• 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie
• Kokend water
• 500 g gekleurde macaroni
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 500 g garnalen
• 1 tl zout
• 0,5 citroen
• 1 rode paprika
• 1 groene paprika
• 1 gele paprika
• 2 tomaten
• 1 tl azijn
• 1 tl komijn
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• 500 g sperziebonen
• 500 g rode bieten
• Handvol snoeptomaten (topping)
• Surimi salade (topping)
• Ijsbergsla
• Komkommer (om de rijst heen)
Kruid en stoom de aardappels en wortels apart.
Giet het kokend water in een pan met de zout en wacht tot het begint te borrelen. Doe de rijst erbij en roer af en toe. Zet na 5 minuten het vuur lager tot het water volledig verdampt is. Laat de rijst afkoelen.
Dit kan je versnellen door de rijst met koud water te wassen.
Kook ondertussen de doperwten in een pan met water.
Meng de doperwten samen met de mais, tonijn en zonnebloemolie door de rijst heen.
Giet het kokend water in de pan en doe de zout en peper erbij. Wacht tot het begint te borrelen en giet dan de macaroni erbij. Kook de macaroni gaar.
Kruid de garnalen met het zout en knijp de citroen uit. Bak de garnalen gaar in een pan.
Gril de paprika’s in de oven en snij ze in blokjes. Verwijder de binnenkant van de tomaten en snij ze in blokjes. Kruid de paprika’s en tomaten met zout, peper, komijn en azijn.
Kook de rode bieten gaar in een pan met kokend water. Snij de bieten in blokjes.
Kook ook de sperziebonen gaar in een pan met kokend water.
Reactie plaatsen
Reacties