✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 300 g kippendij filet
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl ras el hanout
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl kurkuma
• 1 tl zout
• Scheutje olijfolie
• Rode punt paprika
• Olijfolie
• 70 g tomatenpuree
• 0,5 tl zwarte peper
• 0,5 tl paprikapoeder
• 1 courgette
• 250 g sugar snaps
• Mais
• Geraspte kaas
Rijst
• Scheutje olijfolie
• 0,5 ui
• 50 ml ketjap manis
• 1 tl zwarte peper
• 0,5 tl zout
• 1 tl paprikapoeder
• 200 g rijst
• Kokend water
Yoghurtsaus
• Alpro yoghurt
• 0,5 tl zwarte peper
• 1 tl knoflookpoeder
• Scheutje olijfolie
Marineer de kip met de kruiden en olijfolie.
Dek de kip af en laat dit even staan.
Plaats de paprika’s in een ovenschaal en smeer ze in met olijfolie. Plaats de ovenschaal voor 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bak de kip ondertussen gaar en snij de courgette in blokjes. Haal de kip uit de pan en doe de tomatenpuree en extra kruiden erbij.
Na 2 minuten doe je de courgette en sugar snaps ook erbij en dit bak je tot het zacht is. Als laatst doe je de mais en kip erbij. Meng samen en laat dit voor 2 minuten bakken.
Vul de punt paprika’s met het mengsel en strooi de kaas eroverheen. Zet de ovenschaal opnieuw in de oven tot de kaas is gesmolten.
Bak de ui in een pan en giet de ketjap manis met de kruiden erbij. doe na 2 minuten de rijst erbij. Meng eerst de rijst met de kruiden en giet daarna het water erbij. Laat dit op laag vuur koken tot het water is verdwenen.
Meng de yoghurt met de zwarte peper en knoflookpoeder. Zet de yoghurtsaus even in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties