Romige macaroni met spinazie en kip

✔️Lactosevrij

Ingrediënten
• 300 g kippendijfilet
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl ras el hanout
• 1 tl kurkuma
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• Scheutje olijfolie

• 500 g volkoren macaroni
• Kokend water
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper

• 500 ml lactosevrij melk
• 2 etl meel
• Diepvriesspinazie
• Geraspte kaas

Snij de kippendijfilet in stukjes en marineer met de kruiden en olijfolie.

Giet het kokende water in een pan en doe de kruiden erbij.
Na 5 minuten doe je de macaroni erbij en laat dit koken tot het water is verdwenen. Roer tussendoor wel door de macaroni.

Bak de kip gaar in een pan met olijfolie. Haal de kip uit de pan en zet dit even apart.
Giet de melk in de pan en roer het samen met de overgebleven kip marinade. Doe de meel erbij en roer met een garde tot een gladde massa. Leg de diepvriesspinazie in de saus en strooi de geraspte kaas eroverheen.
Laat dit koken tot alles is gesmolten.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
Meng de macaroni en de kip door de saus. Giet dit over in een ovenschaal en strooi eventueel nog geraspte kaas over de macaroni.
Zet de ovenschaal voor 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.