Vermicelli rijst met kip in sojasaus

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten kip
• 250 g kipfilet
• 1 ui
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 kip bouillon
• 0,5 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl paprikapoeder
• Scheutje sojasaus
• 2 etl koriander
• Scheutje olijfolie

Ingrediënten groente
• 1 paprika
• 0,5 courgette
• 2 etl koriander
• 0,5 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl knoflookpoeder
• 0,5 tl paprikapoeder

Ingrediënten 2de kip marinade
• Scheutje sojasaus
• 0,5 tl zwarte peper
• 0,5 tl knoflookpoeder
• 0,5 tl paprikapoeder
• 1 etl koriander

Ingrediënten rijst
• Scheutje olijfolie
• 1 theeglas vermicelli
• 200 g rijst
• Kokend water
• Zout naar smaak

Snijd de kip in reepjes en leg deze in de ovenschaal. Marineer de kip met de kruiden en leg deze apart.

Snijd de paprika in reepjes en de courgette in blokjes. Leg deze in een aparte ovenschaal. Marineer ook de groente met de kruiden.
Dek beide ovenschalen af en zet ze in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Na 15 minuten haal je de kip en groente uit de oven. Meng in een kleine kom de kruiden en sojasaus en giet dit over de kip heen.
Zet de kip en groente weer voor 15 tot 20 minuten in de oven. Je hoeft de ovenschalen niet af te dekken.

Giet de olijfolie in een pan en bak de vermicelli voor 30 seconden. Bak de rijst mee en giet na 1 minuut het kokend water erbij totdat de rijst volledig bedekt. Dek de pan af totdat het water weg is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.